Opleidingsorkesten

Showorkest Harmonie Fortissimo kent een aantal opleidingsorkesten, gericht op de beginnende muzikanten:

Pianissimo

Wie de jeugd heeft……..

In 1998 werd het begin gemaakt van de oprichting van Pianissimo, het opleidingsorkest van Fortissimo. Doelstelling is leerlingen tijdens de opleiding in het Kunstencentrum Venlo, zoveel mogelijk bij de vereniging te betrekken.

Pianissimo bestaat uit drie groepen:

In de AMV-groep worden kinderen vanaf circa 6 jaar vertrouwd gemaakt met diverse vormen van muziek. Niet alleen boomwhackers maar ook zang, dans, ritmische en melodische spellen en het leren luisteren naar muziek, komen in de AMV-groep voorbij.

Rond de 8e verjaardag kunnen de kinderen beginnen met het kiezen van een instrument en gaan dan les volgen. Hier leren zij het bespelen van hun instrument en het lezen van bladmuziek. Zodra zij aan een aantal criteria voldoen mogen zij doorstromen naar het ensemble. Hierin spelen leerlingen van alle leeftijden waar ze worden voorbereid op het samen musiceren.

De derde groep is het orkest, wat bestaat uit leerlingen die minimaal hun A-niveau hebben. Alle groepen repeteren apart, maar wel met eenzelfde doel: plezier hebben in het samen muziek maken en natuurlijk het Döbbel genete-concert, wat ieder jaar samen met Hit-it wordt gegeven voor iedereen die wilt komen kijken.

Ben jij enthousiast geworden en wil jij meer weten en zien van Pianissimo? Kom dan gerust eens een kijkje nemen op de repetities van Pianissimo. Deze zijn, net als Fortissimo, op vrijdagavond in D’n Dörpel.

Van 18:30 uur tot 19:00 uur de AMV groep.
Van 19:15 uur tot 20:00 uur het ensemble en orkest.

Hit-it

Wil je slagen met slagwerk? Sla vanaf nu je slag bij “Hit-it”. 

Begin september 2013 is Fortissimo gestart met een nieuw initiatief  “Hit-it”: een slagwerkgroep voor jongeren. Mede dankzij het vakmanschap en enthousiasme van de instructeur en begeleider van Hit-it kon de groep sinds de start in september op een “vette” en “coole” manier uit de startblokken komen.

Het is een creatieve mix van modern en knallend drumwerk, samba-slagwerk, straatmarsen, kortom het “Hit-it” repertoire kent veel variatie. “Hit-it”  geeft invulling aan een behoefte waar menig drummer of slagwerker op zit te wachten. Veel jonge muzikanten kruipen wekelijks na hun muziekschoolmomentje weer ziels-alleen achter hun drumstel of trommels en hopen ooit een keer op een optreden of aansluiting bij een groep. Vaak duurt dat te lang of komt het er niet van. “Hit-it” geeft de jeugdige muzikanten een heel ander perspectief. Naast de opleiding en scholing wordt de muzikanten wekelijks een gezamenlijke repetitie aangeboden. Die repetitie krijgt op een vlotte manier vorm en sluit aan bij de doelgroep. Er ontstaat een extra dimensie, namelijk plezier beleven aan het samen muziek maken en gericht werken naar toffe optredens en concerten. We geven hierdoor invulling aan een concrete behoefte van de jonge slagwerkers in Venlo én voegen waarde toe aan het reeds bestaande muziekpallet in Venlo. 

Hit-it repeteert op vrijdagavond van 18:30 tot 19:00 uur in D’n Dörpel.