Dirigenten

Bart van Zutven

Bart is sinds september 2016 dirigent en muzikaal leider van Showorkest Harmonie Fortissimo. Bart heeft HAFA-directie gestudeerd bij Jan Cober en Hardy Mertens. Naast zijn aanstelling bij Fortissimo is hij dirigent van vier andere orkesten, waaronder het Vierdaagse orkest, en werkzaam bij het orkest van de Nederlandse Douane. Zijn stijl als dirigent is te kenmerken als ‘intensief’ en ‘energiek’. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk, niet alleen op de orkestleden maar gegarandeerd ook op het publiek!

Ron Colbers

Ron is sinds november 2023 de instructeur van de slagwerkgroep en Hit-It. Hij is geboren en getogen in Horn, in een muzikaal gezin. Vader was de instructeur van de drumband en slagwerker bij de plaatselijke harmonie, moeder bespeelde de klarinet en accordeon. Zelf heeft hij slagwerk en trompet geleerd. De muziek bracht hem over de hele wereld: o.a. naar Canada, Mexico, Mozambique, Australië en China. Hij heeft veel doodgewone, maar ook bizarre instrumenten bespeeld, waaronder beukenboom, cactus, bladeren en cirkelzaag, maar ook traditionele Afrikaanse muziek behoorde tot zijn repertoire. Nu geeft hij nog voornamelijk les en dirigeert hij diverse groepen.

Joyce Tabbers-Bruijnen

Joyce is opgegroeid in een zeer muzikale familie met Fortissimo. Zij inspireert en leidt de jongsten (AMV-groep, vanaf 6 jaar) en het Ensemble (vanaf 1 jaar les) op, beide onderdeel van Pianissimo. In het dagelijkse leven is Joyce groepsleerkracht en bezit daarmee alle didactische vaardigheden om de jongste leerlingen te begeleiden met de keuze van hun instrument en het bijbrengen van een goede muzikale basis.

Monique Bruijnen

Monique, ook een telg uit de muzikale familie Bruijnen, is al van jongs af aan verbonden aan Fortissimo. Na een jaar Conservatorium is Monique een andere kant op gegaan qua beroep. Maar met de opgedane kennis, ruime ervaring, naast veel geduld en gedrevenheid, geeft zij leiding aan het opleidingsorkest, het derde onderdeel van Pianissimo. Samen met Joyce zorgen zij voor de 3 groepen van Pianissimo. Daarnaast speelt Monique klarinet in het Fortissimo orkest.