Festival informatie

Het idee om dit festival te organiseren ontstond bij Showorkest Harmonie Fortissimo toen nagedacht werd over het vieren van het jubileum van de jeugdopleiding: Pianissimo bestaat in 2023 25 jaar en jeugdslagwerkgroep Hit It 10 jaar! Pianissimo bestaat op haar beurt weer uit 3 groepen: een groep ‘algemene muzikale vorming’ met 6 tot 8-jarigen die door middel van klappen, zingen, trommels en boomwhackers op speelse wijze hun eerste stapjes zetten op muzikaal gebied, een ensemble met kinderen vanaf 8 jaar die een instrument hebben gekozen en naast de muziekles ook meteen samen muziek maken, en het opleidingsorkest met leerlingen en leden die minimaal hun A-diploma al hebben behaald.

Veel opleidingsorkesten en dansgroepen treden vooral op in kleinere zaaltjes waar broertjes, zusjes, papa’s, mama’s en opa’s en oma’s kunnen komen luisteren. Met het jeugdcultuur festival krijgen al deze groepen een groot en prominent podium op één van de mooiste plekjes van Venlo!

De deelnemende verenigingen zijn de jeugd-hermenie van Venlo, dansgroepen van CultuurOntwikkelaars en dansstudio Liselotte Gijsen, de jeugdfanfare van Venlo, de jeugd van Stella Duce musical, dansgarde De Kwas en natuurlijk Pianissimo en Hit It namens het organiserende Showorkest Harmonie Fortissimo. Voorafgaand aan het festival zullen vanaf half 11 enkele muziek- en slagwerk-workhops plaatsvinden die om 11.30 uur af worden gesloten met een leuk optreden. Zo kunnen ook kinderen die nog geen muziek maken ontdekken hoe leuk dat is en daarmee de deelnemers van volgende edities vormen!

Het doorlopende programma zal begeleid worden door een in Venlo zeer bekende presentator en het zal plaatsvinden van 12 tot 16 uur. Bij een festival hoort natuurlijk ook wat te drinken en voor de jeugd staan de schminkers klaar om hen een extra leuke dag te bezorgen!

Met dit mooie festival krijgt jeugdcultuur een mooi plekje en dat dient weer ter inspiratie voor jeugd die muziek en dans nog niet hebben ontdekt. Samen creëren we zo een mooie toekomst voor de Venlose cultuur in de breedste zin. Kijk voor meer informatie op www.jeugdcultuurfestival.nl, waar altijd de laatste informatie te vinden is.

Tot ziens op 9 juli op de Werf in Venlo!

Festival informatie