Deelnemende verenigingen

Pianissimo

Pianissimo presenteert zich met alle groepen. Zowel de AMV-groep (algemene muzikale vorming), als het Ensemble en het opleidingsorkest laten zich horen in een mix van niveaus en muziekstijlen.  Daarnaast zullen er enkele stukken met heel Pianissimo gespeeld worden en samen met Hit it. Natuurlijk staat ons zilveren jubileum centraal en overgieten we het jubileumconcert met een muzikaal feestelijk sausje. Pianissimo staat al 25 jaar onder leiding van Joyce Tabbers-Bruijnen en Monique Bruijnen!

Hit It

Hit It is de opleidingsgroep van de slagwerkgroep die nu reeds 10 jaar lang aan de weg timmert. Na een eerste kennismaking met muzieklessen en samenspelen in Hit It 1.0, stromen leerlingen door naar Hit It 2.0, de groep die op het cultuurfestival zal optreden. Wanneer zij zover zijn, gaan de leden door richting de slagwerkgroep van Showorkest Harmonie Fortissimo.

Hit It staat onder leiding van Wouter de Winne en zal met hun talentvolle leden een spetterend optreden neerzetten!

Dansgarde De Kwas

Wij zijn de Garde van de Kwas en ontstaan in 2014. In de loop der jaren groeide de Garde uit tot een groep van ongeveer 24 meiden. Hierdoor kregen we de verdeling in een mini-, midden- en dansgarde.

Ieder jaar zijn we weer trots om onze nieuwe dansen te kunnen laten zien of de bühne van VG de Kwas en ook daarbuiten. De showdansen die we leren passen we aan aan de thema’s van de Kwas. Zo waren we in recente jaren elfjes uit het Jaomerdal, Mexicaanse meisjes en dit jaar waren we hartenkoninginnetjes uit Alice in Wonderland!

Stella Duce

Stichting Musical Stella Duce richt zich op het ontwikkelen van zang-, dans- en acteertalent van alle leeftijden. Plezier, teamwork, samenwerking persoonlijke ontwikkeling staan voorop. Samen met onze docenten zorgen we ervoor dat onze leerlingen het beste uit zichzelf kunnen halen!

Onze contributie is bewust laag om onze activiteiten voor iedereen toegankelijk te maken. Iedereen is welkom om zijn of haar talenten te ontdekken en te groeien als artiest én als persoon! Kom naar Stichting Musical Stella Duce en beleef de magie van musicals!

Dansschool Dorris Titulaer

Al 45 jaar is Dancestudio Dorris Titulaer een begrip in Venlo.

Dansen bij Dancestudio Dorris is een feest voor iedereen, van peuter tot volwassenen. Eén keer of misschien wel vier keer per week samen met meisjes (en jongens) dansen op prachtige muziek.

Klassiek ballet, modern, jazzballet, hip hop, musicaldans of streetdance, er is voor iedereen een stijl die past.

Dancestudio Dorris is ook een talent ontwikkelingsschool voor amateurs en een vooropleiding voor dansacademies.

Als Life Member van de RAD, Royal Academy of Dance, ’s werelds grootste balletorganisatie, is het mogelijk om deel te nemen aan balletexamens.

Kom gezellig langs voor een gratis proefles en ervaar zelf hoe leuk dansen is!

 

Opleidingsorkest Koninklijk Philharmonisch Gezelschap (“De Hermenie”)

Het opleidingsorkest bestaat uit ruim 40 muzikanten in opleiding, in de leeftijd van 8 tot 74 jaar. In de huidige samenstelling bestaat het orkest pas sinds januari 2023. 5 Muzikanten zijn al verder gevorderd in hun opleiding, alle anderen bespelen hun instrument pas kort: variërend van enkele maanden tot 1,5 jaar. Ook is er een groot aantal beginnende volwassen muzikanten. Dit is mede te danken aan het succes van het project “Nieuw Talent Orkest”, dat in 2022 werd georganiseerd.

Het orkest staat onder leiding van Harry Boom en José Barlels-Boom. Het speelt muziekstukken in verschillende stijlen,  aangepast aan het niveau van de muzikanten.

Fanfare Venlo

Het jeugdorkest van de Koninklijke Muziekvereniging Fanfare Venlo bestaat uit 15 tot 20 jeugdleden en staat onder leiding van dirigent Miko Derks. De jeugd repeteert ook (voor het grote orkest) elke donderdag van 19.00 tot 19.45 uur in de Dörpel.

Deze jeugdleden komen vaak vanuit het muziekproject Same Träöte Is Leuk. In dit project laten we kinderen van Venlose basisscholen zelf uitproberen hoe leuk het is om samen muziek te maken. Als kinderen na het afsluitende concert doorgaan met muziek maken komen ze al snel in
het jeugdorkest terecht waar ze zich in een rap tempo muzikaal verder kunnen ontwikkelen.

Ook jeugdleden die intussen hun A, B of C-diploma hebben gehaald, spelen naast het grote orkest in dit jeugdorkest. Dat geeft de mogelijkheid om samen leuke muziekstukken te spelen en elkaar verder te helpen.

Alle jeugdleden kunnen met trots terug kijken op de afgelopen periode met diverse optredens. En natuurlijk is de hele fanfare trots op onze jeugd en we hopen met z’n allen dat het jeugdorkest blijft groeien.
Want zoals iedereen weet: “De jeugd heeft de toekomst”.

Deelnemende verenigingen