Uniek dubbel concert Fortissimo – Dubbel bijzonder!

Uniek dubbel concert Fortissimo – Dubbel bijzonder!

Op 23 september gaat Showorkest Harmonie Fortissimo een bijzondere uitdaging aan: Twee bijzondere concerten op 1 middag in de Venlose openlucht!

Talentenfeest: het jubileum van Fortissimo’s jeugdopleiding

Vanaf 14.30 uur zal het grote jubileumconcert plaatsvinden van de jeugdopleiding van Fortissimo: Pianissimo en Hit It. Pianissimo is 25 jaar geleden opgericht en bestaat uit Algemene Muzikale Vorming (AMV) vanaf 6 jaar, een ensemble met leerlingen die net leren een instrument te bespelen en het opleidingsorkest. Bij Hit It spelen al 10 jaar de jonge enthousiaste slagwerk-leerlingen die daarna doorstromen naar de slagwerkgroep van Fortissimo.

Het concert geeft in ruim een uur een totaalbeeld van de muziekopleiding die via Fortissimo gevolgd kan worden. De groepen spelen zowel apart als gezamenlijk, dus kom vooral meegenieten van dit feestelijke concert van de talenten van Fortissimo!

 

Een unieke muzikale battle tussen Limburg en Brabant

Vanaf 16.00 uur iets totaal anders: Een battle-concert samen met harmonie De Eendracht uit Raamsdonkveer, Brabant! Vanuit verschillende richtingen zullen de korpsen en slagwerkgroepen aan komen marcheren naar het strijdtoneel. Daar gaan ze muzikaal de strijd met elkaar aan, waarbij Limburg en Brabant uiteraard ook in de muziek centraal staan.

Het hoogtepunt, en zelden eerder vertoond, is een groot battle-muziekstuk bestaande uit Brabantse en Limburgse evergreens die afwisselend (en soms zelfs gelijktijdig) door De Eendracht en Fortissimo worden gespeeld tijdens een gezamenlijk optreden. Een unieke muzikale opzet die twee provincies, twee korpsen en twee muziekstijlen verenigt in een ludieke strijd.

Kom genieten van deze twee gratis toegankelijk concerten op 23 september op de Keulse poort in Venlo.