Showorkest Harmonie Fortissimo - Hit It

Hit It

Wil je slagen met slagwerk? Sla vanaf nu je slag bij "Hit it". 

Begin september 2013 is Fortissimo gestart met een nieuw initiatief “Hit it”: een slagwerkgroep voor jongeren. Mede dankzij het vakmanschap en enthousiasme van de instructeur en begeleider van Hit it kon de groep sinds de start in september op een "vette" en "coole" manier uit de startblokken komen.

 

Aanvankelijk werd er gestart met 8 slagwerkers en inmiddels, nog geen jaar later, is de groep dusdanig explosief gegroeid dat er wekelijks in twee aparte groepen wordt gerepeteerd: Hit it 1.0 en Hit it 2.0. De eerste groep is voor de starters, die op een leuke en vlotte manier de beginselen van het slagwerk wordt aangeleerd. De tweede groep is voor de gevorderden.

Het is een creatieve mix van modern en knallend drumwerk, samba-slagwerk, straatmarsen, kortom het “Hit it” repertoire kent veel variatie. “Hit it”  geeft invulling aan een behoefte waar menig drummer of slagwerker op zat te wachten. Veel jonge muzikanten kruipen wekelijks na hun muziekschoolmomentje weer ziels-alleen achter hun drumstel of trommels en hopen ooit een keer op een optreden of aansluiting bij een groep. Vaak duurt dat te lang of komt het er niet van. “Hit it” geeft de jeugdige muzikanten een heel ander perspectief. Naast de opleiding en scholing wordt de muzikanten wekelijks een gezamenlijke repetitie aangeboden. Die repetitie krijgt op een vlotte manier vorm en sluit aan bij de doelgroep. Er ontstaat een extra dimensie, namelijk plezier beleven aan het samen muziek maken en gericht werken naar toffe optredens en concerten. We geven hierdoor invulling aan een concrete behoefte van de jonge slagwerkers in Venlo én voegen waarde toe aan het reeds bestaande muziekpallet in Venlo. 

Hit it 1.0 repeteert op vrijdagavond van 18:30 tot 19:00 uur

Hit it 2.0 repeteert op vrijdagavond van 19:15 tot 20:15 uur