Showorkest Harmonie Fortissimo - Bestuur

Bestuur

Bert de Kievit, voorzitter Stichting Bravissimo

Een nieuw gezicht, een nieuwe voorzitter. Mag ik mij even voorstellen; ik ben Bert de Kievit, misschien wel bekend als “De Verhoezer” van Venlo. Ik ben 66 jaar en woon samen met mijn partner Marianne aan de rand van het centrum aan de Maas in Venlo. Inmiddels ben ik met pensioen en heb het bedrijf overgedragen aan mijn zoons René en Rob.

In het voorjaar, tijdens een fietstochtje, kreeg ik een telefoontje van Toine Smets of ik niet eens wilde nadenken om voorzitter te worden van de Stichting Bravissimo. Wel leuk dacht ik, temeer dat ik Fortissimo al jaren een warm hart toe draag en de vereniging een echte familievereniging is met oudere en jonge leden. Aan de andere kant Funs Uiting opvolgen, Mister Fortissimo himself, die bijna zijn hele leven opgeofferd heeft voor deze vereniging, dat wordt een ’hel off a job’.

Toch ben ik deze uitdaging aan gegaan, niet om Funs Uiting te doen vergeten, verre van dat, maar om er een nieuw elan aan te geven en zijn werk voort te zetten. Door mijn werk heb ik door de jaren heen een adequaat  netwerk opgebouwd in  heel ondernemend Venlo. Dit betekent dat er wat deuren gemakkelijker open gaan om bedrijven te enthousiasmeren sponsor te worden van Fortissimo.

Sinds 1996 ben ik lid van de Rotaryclub Venlo Maas en Peel waar ik al voorzitter (jaarlijks wisselend) en 11 jaar penningmeester ben geweest. Deze club die zich ten dienste stelt aan de gemeenschap. Een van onze grote projecten is de jaarlijkse Boekenbeurs in het Blariacumcollege, begin januari. De opbrengsten hieruit gaan naar vele goede doelen. Verder ben ik voorzitter van een wijnproefclubje die maandelijks bij elkaar komt om de kennis van wijn te verruimen. En natuurlijk hou ik ook nog van muziek, zelf heb ik geen muziek achtergrond maar ga nog regelmatig naar diversen concerten zowel klassiek als rock. De concerten van The Who heb ik wel het meest bezocht.  The Who is o.a. bekend van de Rockopera Tommy en Qudrophenia.

 

Lucy Ficker, secretaris

Mijn naam is Lucy Ficker, getrouwd met Ben en wij hebben 2 kinderen. Ik ben werkzaam als managementassistente. Voor ons huwelijk waren Ben en ik al lid van Fortissimo. Ben speelde saxofoon en ik de trom. Vanwege een baan in Breda zijn wij destijds verhuisd. Na vele omzwervingen door het hele land zijn wij weer terug in Venlo.
Onze dochter wilde een instrument gaan spelen en toen dachten wij meteen weer aan Fortissimo! Zij is enkele jaren geleden helaas in verband met haar studie gestopt, maar Ben en ik zijn weer lid en spelen beiden klarinet.

Zoals hieruit blijkt dragen wij Fortissimo een warm hart toe en daarom wil ik ook graag mijn steentje bijdragen aan de stichting Bravissimo.

 

Toine Smets. penningmeester

Mijn naam is: Toine Smets (Leeftijd. 59) Ik ben een geboren Venlonaar en opgegroeid op de Herungerweg. Mijn functie is penningmeester van Bravissimo al vanaf begin januari 2008. Mij beroep: Accountant bij RSM Wehrens Mennen & de Vries. Ik ben getrouwd heb 3 dochters, en nu nog 4 kleinkinderen. Al Jarenlang ben ik bestuurslid van de Venlose Hockeyclub ( Vol Hertelikke Complimente ) en MKB Venlo. (Zilveren Speld MKB-Limburg).Mij hobby's zijn: Joggen, zwemmen en skiën. Mijn favoriete vakantiebestemming is: Sempre Italië.

 

Herman van Rijn

In het dagelijks leven ben ik, Herman van Rijn gepensioneerd oud-eigenaar van makelaarskantoor: makelaardij Van Rijn VolBar B.V. aan de Goltziusstraat 35 te Venlo.

Ik ben een geboren en getogen Venlonaar en wel in het buurtschap ’t Ven. Samen met mijn vrouw Mia kregen wij 3 kinderen, waarvan ons Sandra een muzikale opleiding heeft gehad en lid is geweest van Showorkest Harmonie Fortissimo. Onze zoon Rob is getrouwd met een klarinettiste van Fortissimo, die elke week trouw vanuit haar woonplaats Eindhoven de repetities in Venlo bezoekt en uiteraard ook steeds deelneemt aan de uitvoeringen van Fortissimo.

Ik ken Fortissimo al zeer lang en ben al jaren sponsor, eerst van de stichting  Gouden Jubileum Fortissimo (2001-2005) en daarna van de stichting Bravissimo.

Sinds december 2012 maak ik deel uit van het bestuur van de stichting Bravissimo, omdat ik daarmee een bijdrage wil leveren aan een stabiele financiële basis die noodzakelijk is voor de aanschaf van uniformen en instrumenten door Fortissimo.

Naast mijn functie als bestuurslid ben ik al jaren actief als muzikant bij Joekskapel Zoeë Is Ut Laeve en houd ik mij ook graag zich bezig met tuinieren en klussen in en rondom ons huis.

 

Roel Versleijen

Mijn naam is Roel Versleijen. Samen met Monique en onze dochter Nikki wonen we met veel plezier in "hartje Venlo". In het dagelijks leven ben ik werkzaam bij de gemeente Venlo.

Na de middelbare school (Blariacumcollege) heb ik de Pedagogische Academie gevolgd. Ik heb zelfs een "blauwe maandag" als onderwijzer voor de klas gestaan. Maar toen ik via de dienstplicht kennismaakte met Defensie, heb ik ervoor gekozen om de officiersopleiding in Breda te volgen en mijn carrière een heel andere draai te geven. Verschillende operationele functies in binnen- en buitenland hebben me uiteindelijk in 2001 als gebrevetteerd hoofdofficier in Den Haag gebracht. In 2002 koos ik na 17 jaar in het leger voor een andere werkomgeving: de Regio Noord- en Midden Limburg. In de periode die daarop volgde heb ik me met name met brandweerzorg beziggehouden, in de regio maar ook specifiek in Venlo. Vanaf 2008 ben ik als afdelingshoofd aan de slag gegaan van diverse afdelingen binnen de gemeente. Vanaf 2018 ben ik programmamanager binnen die organisatie.

In mijn vrije tijd ben ik voorzitter en vorst van V.V.G. Jocus en sinds 2012 ben ik voorzitter van Showorkest Harmonie Fortissimo. Verder lees ik graag een goed boek, speel ik bariton-tuba, wandel ik met onze hond (Takki), schilder ik af en toe en ben ik een groot fan van lekker eten en drinken. Ik hou ik van Bourgondische gezelligheid. 

Als lid van het Bravissimo-bestuur wil ik een actieve bijdrage leveren aan een stevige en stabiele toekomst voor Showorkest Harmonie Fortissimo.

Rob de Hair

Mijn naam is Rob de Hair. Geboren en getogen in Venlo, ben ik na vijftien jaar "Randstad" in 2013 teruggekeerd naar mijn roots.

In het dagelijkse leven werk ik als advocaat (Voor de Zaak) en zijn mijn vriendin en ik de trotse ouders van een dochter en een zoon.
Naast koken, hardlopen en wielrennen draag ik ook graag mijn steentje bij aan diverse maatschappelijk activiteiten.
Mijn muzikale kwaliteiten zijn beperkt, vandaar dat ik bij Fortissimo liever een bijdrage lever via Bravissimo.
 

Stichting Bravissimo
Akkerwinde 55
5913 DE  Venlo
Tel.nr: 06-38399551

Kamer van Koophandel:
12045787

"Word ook sponsor van Showorkest Harmonie Fortissimo!"