Showorkest Harmonie Fortissimo - Bestuur

Bestuur

Bravissimo Funs UitingFuns Uiting,
Voorzitter Stichting Bravissimo

Sinds 1967 is Funs Uiting lid van showorkest harmonie Fortissimo, als 16 jarige jongen werd hij na een opleiding op de Venlose muziekschool als dwarsfluitist opgenomen in het harmonieorkest van Fortissimo. Slechts een jaar later kreeg hij verkering met Annemie Crielaars, lid van de toen zeer succesvolle meisjesdrumband van de vereniging. Na een lange ‘vrijersperiode’ is het stel in 1975 getrouwd. Tot aan de geboorte van hun 1e kind in 1982 bleef Annemie lid van de vereniging.
Funs was in de tussenliggende periode tot het bestuur toegetreden. In 1972 werd hij 2e secretaris en in 1976 1e secretaris. Die functie bleef hij uitoefenen tot 1989. Een nieuwe baan, meer aandacht voor het gezin, waar inmiddels kinderen waren geboren, waren aanleiding voor hem om Fortissimo (tijdelijk) in de luwte te gaan volgen.
Het muzikale bloed stroomde ook in de aderen van de kinderen Dick en Lex. Beiden wilden na hun opleiding bij de stg. Kunstzinnige Vorming ook lid worden van Fortissimo in 1995. Inmiddels had Annemie ook weer wat meer tijd om haar muzikale hobby weer ter hand te nemen; zij werd paukenist in het harmonieorkest en enkele weken later vulde Funs de vacature in van voorzitter die eind 1999 ontstond.
Een van zijn eerste gedachten in het vroege voorjaar van 2000 was de viering van het gouden jubileum van Fortissimo in 2005. In samenspraak met de voormalige beschermheer van de vereniging, dhr. Jan Vercoulen, werd toen de eerste aanzet gegeven voor de oprichting van de stg. Gouden Jubileum Fortissimo. Het eclatante succes van die stichting heeft Funs Uiting verder aan het denken gezet en voortbouwend op het eerdere succes werd de stichting Bravissimo in het leven geroepen, die de garantie moet bieden dat showorkest harmonie Fortissimo in de toekomst verzekerd blijft van up-to-date uniformen en kwalitatief hoogstaande instrumenten.
Na een beroepsmatig leven van  40  dienstjaren, laatstelijk als lid van het College van Bestuur van een stichting voor primair onderwijs met ruim 600 personeelsleden in Roermond is Funs per 1 september 2012 met keuzepensioen gegaan.
Per 25 november 2012 heeft Funs het voorzitterschap van Fortissimo overgedragen aan Roel Versleijen, zodat hij zich nu volop bezighoudt, als opvolger van Cock Ooms, met het voorzitterschap  van de stg. Bravissimo. Het is zijn ambitie om ondanks recessie en slechte economische tijden het aantal sponsoren te verhogen, ‘want’, zo  zegt hij, ‘het verenigingsleven is onlosmakelijk verbonden met de economische bedrijvigheid. Uit de verenigingen, waar (jonge) mensen leren er voor elkaar te zijn, komen de goede, waardevolle medewerkers voor het bedrijfsleven.’
 

Lucy Ficker,Bravissimo Lucy Ficker
Secretaris

Mijn naam is Lucy Ficker, getrouwd met Ben en wij hebben 2 kinderen: Annette en Gerben. Ik ben werkzaam als managementassistente. Voor ons huwelijk waren Ben en ik al lid van Fortissimo. Ben speelde saxofoon en ik de trom. Vanwege een baan in Breda zijn wij destijds verhuisd. Na vele omzwervingen zijn wij weer terug in Venlo.
Onze dochter wilde een instrument gaan spelen en toen dachten wij meteen weer aan Fortissimo! Annette is helaas in verband met haar studie gestopt, maar Ben en ik zijn weer lid en spelen beiden klarinet.

Zoals hieruit blijkt draagt ons gezin Fortissimo een warm hart toe en daarom wil ik ook graag mijn steentje bijdragen aan stichting Bravissimo.

 

Toine SmetsBravissimo Toine Smets
Penningmeester

Mijn naam is: Toine Smets (Leeftijd. 59) Ik ben een geboren Venlonaar en opgegroeid op de Herungerweg. Mijn functie is penningmeester van Bravissimo al vanaf begin januari 2008. Mij beroep: Accountant bij RSM Wehrens Mennen & de Vries. Ik ben getrouwd heb 3 dochters, en nu nog 4 kleinkinderen. Al Jarenlang ben ik bestuurslid van de Venlose Hockeyclub ( Vol Hertelikke Complimente ) en MKB Venlo. (Zilveren Speld MKB-Limburg).Mij hobby's zijn: Joggen, zwemmen en skiën. Mijn favoriete vakantiebestemming is: Sempre Italië.

 

Bravissimo Herman van Rijn

Herman van Rijn
In het dagelijks leven is Herm van Rijn eigenaar van een makelaarskantoor: makelaardij Van Rijn & partners aan de Goltziusstraat 35 te Venlo.
Vanuit een eigen agrarische onderneming is Van Rijn via een senioraccountschap in de kassenbouw zijn eigen makelaardij gestart, waarin woningen, bedrijfsgebouwen, maar ook nog steeds agrarisch vastgoed worden verhandeld.

Herman van Rijn is een geboren en getogen Venlonaar en wel in het buurtschap ’t Ven. Met zijn vrouw Mia kreeg hij 3 kinderen, waarvan een dochter een muzikale opleiding heeft gehad en lid is geweest van Showorkest Harmonie Fortissimo. Zijn zoon is getrouwd met een klarinettiste van Fortissimo, die elke week trouw vanuit haar woonplaats Eindhoven de repetities in Venlo bezoekt en uiteraard ook steeds deelneemt aan de uitvoeringen van Fortissimo.

Van Rijn kent Fortissimo en weet het sociaal maatschappelijk belang al jaren te waarderen door eerst sponsor te zijn van de stg.  Gouden Jubileum Fortissimo (2001-2005) en sinds de oprichting ervan ook al Briljant-sponsor van de stg. Bravissimo.

Sinds december 2012 is Herman van Rijn toegetreden tot het bestuur van de stg. Bravissimo, omdat hij daarmee een bijdrage wil leveren aan een stabiele financiële basis die noodzakelijk is voor de aanschaf van uniformen en instrumenten door Fortissimo.

 

Bravissimo Roel Versleijen

Roel Versleijen
Mijn naam is Roel Versleijen. Ik ben 48 jaar en woon samen met Monique. Ik ben de trotse vader van Nikki. Samen wonen we met veel plezier in "hartje Venlo". In het dagelijks leven ben ik als afdelingshoofd Bedrijfsvoering werkzaam bij de gemeente Venlo.

Na de middelbare school (Blariacumcollege) heb ik de Pedagogische Academie gevolgd. Ik heb zelfs een "blauwe maandag" als onderwijzer voor de klas gestaan. Maar toen ik via de dienstplicht kennismaakte met Defensie, heb ik ervoor gekozen om de officiersopleiding in Breda te volgen en mijn carrière een heel andere draai te geven. Verschillende operationele functies in binnen- en buitenland hebben me uiteindelijk in 2001 als gebrevetteerd hoofdofficier in Den Haag gebracht. In 2002 koos ik na 17 jaar in het leger voor een andere werkomgeving: de Regio Noord- en Midden Limburg. In de periode die daarop volgde heb ik me met name met brandweerzorg beziggehouden, in de regio maar ook specifiek in Venlo. Vanaf 2008 ben ik als hoofd veiligheid en handhaving aan de slag gegaan binnen de gemeente, heb ik een korte tijd als hoofd van het gemeentelijk sportbedrijf gewerkt en ben ik inmiddels druk met alle ondersteunende functies van de gemeentelijke organisatie als hoofd bedrijfsvoering.

In mijn vrije tijd ben ik lid van het schoolbestuur van de Sint Martinusschool, ben ik secretaris van het samenwerkingsverband WSNS, lid van Rotaryclub Venlo Maas en Peel, draag ik bij aan het bestuur van de stichting Boeken Steunen Mensen en ben ik lid van V.V.G. Jocus. Sinds 25 november 2012 ben ik voorzitter van Showorkest Harmonie Fortissimo. Op de zaterdagochtend ben ik regelmatig op het hockeyveld te vinden, als supporter of wedstrijdleider van het hockeyteam van Nikki. Verder lees ik graag een goed boek, wandel ik met onze hond (Takki), schilder ik af en toe en ben ik een groot fan van lekker eten en drinken. Ik hou ik van Bourgondische gezelligheid.
 

Als lid van het Bravissimo-bestuur wil ik een actieve bijdrage leveren aan een stevige en stabiele toekomst voor Showorkest Harmonie Fortissimo.

Stichting Bravissimo
Postbus 212
5900 AE Venlo
Tel.nr: 06-38399551

Kamer van Koophandel:
12045787

"Wordt ook sponsor van Showorkest Harmonie Fortissimo!"